Намериха марихуана в къщата на баба в пловдивско село, била за конопен мехлем

Над 1,5 кг марихуана и 3 кг прахообразно вещество открити в къщата на 74-годишната жена

Полицията откриха марихуана в дома на 74-годишна жена от пловдивското село Черноземен, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.

Високорисковото наркотично вещество и стъклени съдове с различна вместимост, пълни със зеленокафява течност, са открити в дома на възрастната жена при съвместна акция на служители на РУ-Хисаря, Икономическа полиция и Агенцията за безопасност на храните.

Проверките са във връзка с установяване на нарушители, извършващи нерегламентирана търговска дейност – производство на конопено масло. В имота на жената са открити и иззети пликове с индийски коноп, две машини за пресоване на семена, стъклени съдове със зелено-кафява течност, някои от които с надпис „конопено кюспе за мехлем“.

Изготвената експертна справка показва, че откритото високорисково вещество е над килограм и половина суха марихуана и близо 3 кг прахообразно вещество.

Съдържанието в останалите иззети обекти подлежи на допълнително изследване чрез назначаване на химическа експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл 354 ал. 3 т. 1 от НК – за държане на наркотици. Работата на разследващите продължава под наблюдение на прокуратурата.

Подобни статии

Top