Нападателите, ограбили Роженския манастир – на свобода

Обирджиите сключиха споразумение с прокуратурата, наложиха им условни присъди

Условни присъди даде пловдивският районен съд на нападателите, завързали свещеника и ограбили на храма към Роженския манастир.  Съдебният състав одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура – Пловдив и Районната прокуратура в Сандански с 16-годишният Гюлтекин Х., 17-годишният Али Х., 21-годишния Юксел Митев и тарторът на бандата – 44-годишния адвокат Стефан Матеев, както и със защитниците им.

Обирджиите от Роженския манастир търсели жълтици (ВИДЕО)

Четиримата са признати за виновни в това, че на 18 септември 2018 г. в съучастие са извършили грабеж в Роженския манастир, а Стефан Матеев и в държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение.

За така извършените престъпления са им наложени следните наказания:

За извършеното от  непълнолетния Гюлтекин Х. престъпление  му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година, изпълнението на което е отложено за срок от три години, считано от влизане в сила определението на съда за одобряване на споразумението.

Тарторът на бандата от Роженския манастир: „Повече няма да работите, ставате милионери“

За извършеното от 17-годишния Али Х. престъпление – лишаване от свобода за срок от една година, изпълнението на което е отложено за срок от три години, считано от влизане в сила определението на съда за одобряване на споразумението.

1 2

Подобни статии

Top