Написаха акт на мъж, изхвърлял строителни отпадъци край Марица СНИМКИ

Общински служители и полиция в съвместна акция

От Общината се похвалиха с пореден заловен да замърсява в Пловдив. Около 15 часа днес общински служители и служители на полицията са заловили Р.М., който изхвърлял строителни отпадъци – тухли и хоросан, на нерегламентирано за това място – ул. „Крайречна“ 14, в близост до река Марица.

Новината съобщи директорът на ОП „Общинска охрана“ Димитър Палашев. „Съставихме акт за нарушението по чл. 11., т. 3 от Наредбата за опазване на околната среда на територията на община Пловдив“, обясни той.

„Продължаваме съвместните проверки заедно с полицаи от Трето и Шесто районни управления на МВР, като всеки ден следим за незаконни сметища и нерегламентирано изгаряне на отпадъци особено около река Марица. Ще направим необходимото, каквото е в нашите компетенции, за да спрем подобни нарушения, които не само загрозяват облика на нашия град, но и вредят на гражданите. Усилията ни изцяло са насочени към опазване на чистотата и безопасността на Пловдив“, коментира на свой ред заместник- кметът по „Обществен ред“ Йордан Ставрев.

От Общината изпратиха и кадри от акцията: 

 

Подобни статии

Top