Направете си сладко от зелени смокини в музея!

В продължение на три дни – ателие за варене на сладко от смокини

Сладко от зелени смокини ще варят мераклии в продължение на три дни в Музейния център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев“ 14 в Пловдив. Ателието е най-новата инициатива на Регионалния исторически музей под тепетата. То ще се проведе от днес до 10 май.

През 2019 година Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев” 14 е домакин на изложбата „Еврика”, подредена в Пловдив от детски научен център „Музейко”. Изложбата среща децата и любопитните възрастни с изобретения, навлезли и променили нашето ежедневие, а основната и мисия е да провокира експериментаторски подход в малчуганите, които не трябва да се страхуват от опитите и грешките в опознаването на света. За тази цел от март месец в Музеен център за съвременна история се организират и осъществяват тематични ателиета за групови и индивидуални занимания. Най-новата инициатива е ателие за направата на сладко от зелени смокини, която ще се проведе в дните между 8 и 10 май 2019 г.

Сградата на Музейния център за съвременна история

е построена през 1895 година за офицерски клуб, от 1905 до 1923 година изпълнява функциите на Народен дом, а от 1951 г. е музей. Дворът на обекта е разположен върху източния склон на Данов хълм (Сахат тепе). Пространството е малко, но изключително колоритно, защото там растат най-старите палми в България, маслиново дръвче, кактуси от вида Опунция, киви, розмарин, лавандула и др.

1 2

Подобни статии

Top