Направиха еднопосочно движението на 15 улици в центъра на Пловдив (СНИМКИ)

Ето къде!

Движението за автомобили в карето между бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Богомил“ и ул. „Цар Асен“ става еднопосочно. Новината за пловдивчани съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Пламен Вълков. Близо половината от общо 250-те пътни знаци вече са поставени, очаква се към средата на идната седмица да приключи монтажът и на останалите.

Новата организация обхваща 15 улици: „Славянска“, „Кръстец“, „Борислав“, „Петко Д. Петков“, „Легия“, „Сан Стефано“, „Лозенград“, „Беласица“, „Хан Аспарух“, „Тодор Бурмов“, „Родопи“, „Добри Войников“, „Тодор Влайков“, „Иларион Макариополски“ и „Доктор Владо“.

„Промените са съобразени с Генералния план за организация на движението, като една от целите е да се разтовари трафикът“, коментира инж. Вълков.

Според заместник-кмета на Община Пловдив по транспорт Тодор Чонов въвеждането на еднопосочно движение помага и за решаване на проблема с паркирането: колите могат да спират вдясно, а на по-широките улици  – и от двете страни. Работи се в координация с „Пътна полиция“ и „Общинска полиция“.

Заместник-кметът Чонов напомни, че в момента се води широка обществена дискусия за възможността да се създаде „Зелена зона“ за платен престой на автомобилите срещу по-ниско заплащане в сравнение със сега съществуващата „Синя зона“.

Подобни статии

Top