Направиха първа копка на новата сграда на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Направиха първа копка на новата сграда на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ/ВИДЕО)

Очаква се новият корпус да бъде построен за 3 години

Първа копка на новия диагностично-лечебен корпус на Клиниката по педиатрия към  УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив бе направена днес. Зам.-министъръ на здравеопазването Катя Ивкова, изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Карен Джамбазов, началникът на педиатричната клиника проф. д-р Иван Иванов, зам.-кметът Анести Тимчев и  строителят на обекта от фирма „Заводски строежи“ Никола Тиков направиха символичната първа копка от източната страна на бъдещата сграда на клиниката.

На церемонията присъстваха дарители и гости, подкрепили във времето инициативата на университетската болница за изграждането на нова модерна педиатрична сграда. Сред тях бяха депутатите от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и проф. д-р Костадин Ангелов, бивш министър на здравеопазването, както и бившият депутат от Пловдив Менда Стоянова. На церемонията присъства и Пловдивския митрополит Николай, а също и бизнесменът Георги Гергов, който е един от големите дарители на лечебното заведение.

Изпълнителният директор на болницата проф. Карен Джамбазов благодари на всички, участвали в дарителската кампания за изграждането на Детската болница под тепетата, която събра 170 000 лева, а също и на министерството на здравеопазването и депутатите от ГЕРБ за помощта да бъде отпусната сумата от 42 млн. лева от държавния бюджет с решения от 2020 година и 2022 г.

Благодарности към всички дарители отправи и началникът на Клиниката по педиатрия проф. д-р Иван Иванов, който посочи, че това е негова отколешна мечта, предвид условията, в които в момента се лекуват децата в лечебното заведение. Той припомни, че сегашната сграда, в която се намира клиниката е стара и вече не отговаря на изискванията за лечението на деца.

1 2 3 4

Подобни статии

Top