Напрежението в БСП расте, скандалът стига и до прокуратурата (СНИМКИ) - DC news

Напрежението в БСП расте, скандалът стига и до прокуратурата (СНИМКИ)

Тази неделя се свиква заседание на Градската партийна конференция в Пловдив

„Голямата къща“ в Пловдив на ул. „Кръстю Пастухов“ 18, където е централата на БСП, тази сутрин се оказа недостъпна за градското ръководство, чиито правомощия Националният съвет на социалистическата партия прекрати с решение от 9 април.

„Патронът на входната врата е сменен и нямаме достъп до помещенията, не знаем какво е изнесено или внесено там“, заяви доц. Ангел Иванов, временно изпълняващ длъжността председател на БСП в Пловдив. Той посочи, че това се случва за първи път в историята на БСП и е скандално.

Още днес Градското ръководство на пловдивските социалисти ще сезира Районната прокуратура в Пловдив за самоуправство, тъй като това е противозаконно действие, подчерта доц. Иванов.

Той цитира решение на заседание на Градския съвет на БСП в Пловдив от 18 май тази година, според което местната партийна структура отказва да изпълни „актуализираното“ решение на Националния съвет на партията от 11 – 13 май за провеждане на предсрочен цикъл от отчети и избори в пловдивската градска организация. Това решение е противоуставно и противозаконно, категорични са местните социалисти.

Тази неделя се свиква заседание на Градската партийна конференция в Пловдив, за да бъдат запознати делегатите със ситуацията, в противен случай рискуваме липсата на информация да ги въведе в заблуждение, обясни Йордан Василев от градския съвет в Пловдив. Той коментира, че Националният съвет на БСП показва неграмотност по отношение на прилагането на правилата и администрирането в партията.

Василев е категоричен, че целта на случващото се в Пловдив е да се унищожи една от малкото функциониращи партийни организации на БСП в страната. По думите му, всичко се задвижва от малка групичка хора, близки до Корнелия Нинова, които в годините не успяват да се класират в ръководните постове на партията заради липса на качества. Василев дори подчерта – цитирам: „Някой работи по умишлен сценарий за унищожение на партията като цяло!“

Йордан Василев е категоричен, че Градското ръководство няма да позволи БСП в Пловдив да бъде разсипана и дори и да бъдат изключени от партията, ще продължат да работят за нея.

Източник и снимки: Радио Пловдив

Подобни статии

Top