Нарко арести в Асеновград, задържан е дилър (ГАЛЕРИЯ)

От полицията отечтоха успеха си след операция срещу наркоразпространението на 3 юни

Двама мъже и една жена са задържани в хода на специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението в следобедните часове на 3 юни. За случая днес съобщиха от ОДМВР – Пловдив.

Лек автомобил с марка „Хюндай“ е спрян за проверка на кръстовището на бул. „Асеновградско шосе“ и бул. „Цар Симеон“. В превозното средство, пътували трима души – водачът на 39 години от Пловдив и двамата негови спътници – мъж на 34 години и момиче на 22 години. При последвал личен обиск от тях са иззети високорискови наркотични вещества.

В хода на неотложност последвало претърсване на адреси в Пловдив и Асеновград са открити и иззети 20,11 гр амфетамин, над 37 грама метамфетамин под формата на кристали, над 4 700  таблетки екстаз , марихуана с тегло 11,43 грама и електронна везна със следи от амфетамин и марухуана по нея. Установено е също така, че наркотикът е придобит от 26-годишен мъж, живеещ в Асеновград, който е задържан в рамките на същия ден. Заедно с него са установени 42-годишна жена и сина й, които са подпомагали асеновградчанина в престъпната дейност. От различни адреси в Асеновград са иззети таблетки екстази с общо тегло над 1,5 кг, 886 гр. амфетамин и везна със следи. При последвалите процесуално-следствени действия е установен и задържан и снабдителя, взел участие в схемата. В ареста на пловдивската полиция е задържан 40-годишен дилър от Кърджали с прякор „Монката“, който от днес е с повдигнато обвинение за наркоразпространение.

Мъжът е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Подобни статии

Top