Наркодилърите Мечо и Християна, арестувани преди седмица в Пловдив, остават на топло

Били спипани в момент на сделка

21-годишната Християна Тодорова и Митко Калайджиев, известен в наркосредите като Мечо остават за постоянно зад решетките. Това реши Апелативният съд в Пловдив, а определението му е окончателно.

Двамата бяха доведени днес с белезници в съдебната зала, тъй като са обжалвали мярката си за неотклонение задържане под стража, наложена им от Окръжния съд под тепетата на 8 ноември. Тогава от полицията съобщиха, че при спецакция срещу разпространението и употребата на наркотици, проведена на 6 ноември от служители на отдел “Криминална полиция” и сектор “Специализирани полицейски сили” в Пловдив, са били арестувани 7 души. Седмината били задържани на Голямоконарско шосе, в момент на сделка с наркотици. Заловени били трима мъже и четири жени, които се придвижвали с два автомобила – “Ауди” и “Рейндж Ровър”.

Арестуваха седем пласьори на дрога при спецакция в Пловдив

Впоследствие се оказало, че те са били спипани в момент на сделка. Основните дилъри били Мечо и Християна, а другите петима били клиенти. При последвалите лични обиски и претърсвания в колите и на два частни адреса, разследващите са иззели над 73,5 грама метамфетамин на кристали, 4 стъклени лули и 2 електронни везни със следи от наркотичното вещество, 100 таблетки клонарекс, пакетче амфетамин и мобилни телефони.

По случая бе образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал.1 от НК. На 8 ноември двамата дилъри бяха оставени зад решетките от Окръжния съд.

1 2

Подобни статии

Top