Наркодилърите Мечо и Християна, арестувани преди седмица в Пловдив, остават на топло

Двамата правели поръчки за дрогата чрез SMS-и

Пред съда днес 21-годишната Християна помоли да я пуснат на свобода, тъй като била бременна. Митко Калайджиев пък се разкая и каза, че иска да се прибере вкъщи, тъй като жена му била болна и той се грижел за нея. И двамата помолиха да бъдат пуснати под парична гаранция.

Според държавното обвинение у тях са били намерени 68 грама наркотици от много търсен вид – амфетамин на кристали. Пристрастените към този вид дрога пушели амфетаминовите кристали в стъклена лула. 1 грам от наркотика струвал между 60 и 70 лв. стана ясно в съдебната зала.

Според прокурора по делото двамата са обвинени за тежко умишлено престъпление – разпространение на високорискови вещества, което предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години. От разпитите на свидетелите и веществените доказателства, намерени в колата на двамата, сред които метамфетамин, множество таблетки с психоактивно вещество, амфетамин, 2 електронни везни и мобилни телефони, както и от sms-ите, разменени между Мечо и Християна, ставало ясно, че именно по този начин се правят поръчки  и пазарлък за цената. Двамата дилъри са направили стройна организация за снабдяване с дрогата. Според прокуратурата, ако те бъдат освободени, има опасност да извършат и друго престъпление.

Обвинението посочи също, че двамата имат постоянни адреси, но не може да бъдат намерени на тях, тъй като непрекъснато са в движение. Заради това имало опасност те да се укрият.

1 2

Подобни статии

Top