Наркотик под формата на пластилин спипаха полицаи край Пловдив (СНИМКА)

белезници

Арестуваха дилъра от Калековец в момент на сделка

Нов вид наркотично вещество заловиха в момент на сделка полицейските служители в Труд, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

Във връзка с получена оперативна информация за разпространение на наркотични вещества при проведена акция, служители на криминална полиция на РУ Труд са задържали 31-годишен жител на село Калековец.

Пласьорът бил заловен в момента на сделка. При последвалото претърсване в жилището му,  полицейските служители иззели парче зелено-кафяво на цвят вещество  и суха тревиста маса със специфичен мирис.

Химическа експертиза в Базова научно-техническа лаборатория – Пловдив е установила, че веществото е смес от хашиш и синтетичен канабиноид и наподобява „топка пластилин“. То било с тегло близо 20 грама. Според криминалисти става дума за комбинация от нароктици, чиято цел е да се прикрие дрогата или пък тя да не отговаря на регистрираните в нормативните документи наркотични вещества. Разследващи пък поясниха, че най-вероятно арестуваният дилър ще отговаря за притежание на два вида дрога.

Намерената суха маса пък била 0,4 грама марихуана.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура Пловдив. В районното управление е започнато бързо производство за държане и разпространение на дрога. Работата по случая продължава.

Подобни статии

Top