Народната милиция на ДНР обяви за пленен българския кораб „Царевна“, МВнР отрече

От МВнР уточниха, че са във връзка с моряците ни и към този час всички са добре

Украинските националисти са завзели два чуждестранни кораба в Мариупол и държат екипажите им като заложници, съобщиха от Народната милиция на ДНР, цитирани от РИА Новости и ТАСС. Според съобщението става въпрос и за българския „Царевна”.

„В морското пристанище Мариупол украинските националистически части превзеха два чуждестранни кораба – „Царевна” и „Лейди Аугуста”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „Азов” стрелят със 120-милиметрови минохвъргачки, различни видове гранатомети и стрелково оръжие от палубите”, се казва в изявлението в руските медии.

„Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не са известни. Народната милиция на ДНР заедно с руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да спасят живота на моряците, задържани от украинските националисти”, цитира позицията ТАСС.

http://

Ситуационният център към българското Министерство на външните работи отрече появилата се информация в руски медии за българския кораб „Царевна”. Оттам обясниха пред NOVA, че са във връзка с моряците ни и към този час всички са добре.

Собственикът на кораба Даниел Стефанов също отрече пред NOVA появилата се информация, като уточни, че екипажът е добре.

Източник: DarikNews
Снимка: БНТ

Подобни статии

Top