Нашариха с обиди СКЛАД

С яркочервени надписи осъмна тази сутрин тютюневият склад на ул. „Екзарх Йосиф“ 16, в който се помещава фондация „Пловдив 2019“.

„Без гей пропаганда в Пловдив“, „Крадци“, „Педали“ и др. са изписани на стената на старинната сграда, в която се помещава галерийното пространство СКЛАД и част от офисите на общинската фондация. Някои от надписите са пряко насочени срещу артистичния директор на фондацията Светлана Куюмджиева.

Пловдивски мостове осъмнаха с плакати срещу проекта на фондация GLAS (СНИМКИ)

„Това на снимката е офисът на фондация Пловдив 2019 тази сутрин. Надявам се повече хора да осъзнаят, че това не е просто вандалски акт, а демокрацията и държавата изправени пред бездна. Днес са гейовете и тяхната “пропаганда”, утре са евреите, после възрастните хора, ей така, защото ни пречат и са различни. Вдругиден няма да остане никой“, пише потребител във фейсбук групата „Забелязано в Пловдив“. Той е публикувал и снимка от тази сутрин.

Най-вероятно надписите са насочени срещу проекта на фондация „GLAS“ „Балканска гордост“, заради който на сесията миналата седмица съветници настояха арт директорката да подаде оставката си.

Поискаха оставката на арт директорката на „Пловдив 2019“ заради гей проект (ВИДЕО)

„Това е чисто вандалска проява. Разговаряхме с органите на реда, които с видеозаписи ще издирят автора на този акт“, коментира шефът на фондацията Кирил Велчев.

„Възприемам случилото се като вандализъм, което е супер притеснително и супер стресиращо. Надявам се да спрат тези неща”, коментира арт шефката на фондацията пред журналисти.

Арт директорката на „Пловдив 2019“ със становище за проекта на фондация GLAS

Междувременно своя позиция, с която осъжда вандалския акт е изпратил до медиите и депутатът Славчо Атанасов. „Осъмнахме с грозен акт. Който не приемам като бунт на несъгласните. Приемам го като акт на посегателство срещу Пловдив и пловдивчани. Защото тази сграда и Общинска фондация „Пловдив 2019” носят еднакъв знак за всички ни – те олицетворяват града ни и престижното отличие, че сме европейска столица на културата“, пише в позицията си Атанасов.

Снимка: Забелязано в Пловдив

Подобни статии

Top