Наситена със събития делова програма на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУТЕХ 2023 - DC news

Наситена със събития делова програма на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУТЕХ 2023

Участието на над 600 компании от 25 държави и близо 30% повече наети изложбени площи правят форума най-силен от 2010 година насам

Мащабна делова програма съпътства 8-ото издание на мегафорума за агробизнес, винена индустрия и хранителна промишленост в Международен панаир Пловдив.

Участието на над 600 компании от 25 държави и близо 30% повече наети изложбени площи правят форума най-силен от 2010 година насам.

Най-голямото икономическо събитие за модерно земеделие, вино, храни и оборудване събира науката и практиката в поредица от конференции, дискусии, семинари, презентации и кръгли маси.

В рамките на петте панаирни дни ще се проведат серия от информационни срещи, посветени на актуалните тенденции, европейските политики и международни прогнози в сектора. В тях ще се включат представители на Министерството на земеделието, експерти от Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕК, специалисти от държавни агенции и структури, учени от български университети и институти.

Сред темите на деловите прояви са: интелигентното селско стопанство и инструменти за развитие на кръгова биоикономика, развитието на биоземеделието до 2030 година – визия и финансиране на биопроизводители, агроиновациите и тенденциите във фермерството, проблемите и перспективите пред животновъдство.

Ще бъдат представени практическите резултати от научни разработки и изследователски проекти в сферата на хранително-вкусовата промишленост.

Предвидени са още презентации и лекции, посветени на здравословните храни и възможностите за развитие на бизнеса с тях.

На 22 февруари от 16:30 часа в зала „Пловдив“ на Конгресния център ще бъдат наградени победителите в Международните дегустации и в конкурса „Златен ритон“. Тържествената церемония е финалният етап от надпреварата, в която досега участие са заявили близо 50 производители на вино и алкохолни напитки.

На следващия ден, 23 февруари, от 17:00 часа в зала „Пловдив“ ще се проведе награждаването на победителите в Конкурса за иновации. Специализираното жури вече обработва заявките за участие в десет раздела. Най-авангардните разработки на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2023 ще бъдат обявени на галавечерта.

Конкурсът „Избор на потребителя“ е сред най-очакваните от изложителите на мегафорума. В него посетителите определят призьорите като оценяват качествата на експонатите. Тяхната безпристрастна оценка ще стане известна на 24 февруари в 16:30 часа в зала „Европа“.

За всички посетители на 8-ия мегафорум са подготвени незабравими преживявания с вкусна храна и забавна програма с музика, танци, игри и викторини. Това е популярният вече у нас формат на Street Food Fest или кухни на колела. Реализира се по инициатива на АГРОТЕХ – партньор на Международен панаир Пловдив в провеждането на АГРА 2023. На откритата сцена ще се качат Георги Мамалев, Елица Тодорова трио, Петя Панева, Танцов театър „ПостАрт“, БГ Дуетът, Ансамбъл „Еподай“ и други.

В последния ден от мегафорума ще бъдат изтеглени и печелившите талони от попълнени анкетни карти за посетители. По традиция Международен панаир Пловдив провежда проучване за нагласите и мнението на аудиторията, а трима от участниците в допитването ще получат награди.

Подобни статии

Top