Наско-Канара и Хисарският поп пеят за юбилея на Цампито

Наско-Канара и Хисарският поп пеят за юбилея на Цампито

Канара и Хисарския поп на една сцена в Асеновград

Големият творец и певец на Тракия – Атанас Стоев, създател на оркестър “Канарите” и Димитър Андонов – Хисарския поп ще излязат на една сцена тази вечер в Асеновград. Повод за гостуването им е 75-годишният юбилей на майстора на акордеона Димитър Ангелов-Цампи.

На рождения ден ще пеят и свирят още Костадин Гугов, Цветан Банев,  група „Детелини” от село Чалъково, фолклорна група „Надежда Хвойнева”, Асеновградската народна група и още много други.

„Събрал съм мои приятели и колеги, с които през всичките тези години заедно сме създавали музика”, споделя Димитър Ангелов. „ Моят живот е музика. Всичко, което не е свързано с нея ми тежи.”

Като част от концерта ще бъде представена и автобиографичната книга на твореца „ И насън чувам музика”, посветена на живота и творчеството на големия музикант. „ Аз никога не съм се изтъквал и не се смятам за голям музикант. В книгата се опитах да събера мнения на мои близки и колеги за работата ми. Защото за мен винаги най-важна е била оценката, която получаваш накрая.”

На 75 години Димитър Ангелов продължава да работи, автор е на много аранжименти на българска народна музика и шлагерни песни. „ Фолклорът ми е силата, в него ми е обичта”, споделя музикантът. „Искам да продължа да работя, за да оставя още следи зад себе си. Радвам се, че все повече млади хора се обръщат към народната музика, слушат я, пеят песни, танцуват. Затова музикантите не трябва да спираме да творим и да създаваме красиви и стойностни творби”.

Димитър Ангелов е дългогодишен ръководител на Асеновградската народна група и основател на още няколко състава в града. През 2013-та е избран за почетен гражданин на Асеновград.

Община Асеновград финансира книга за живота на Цампито

Концертът, посветен на 75-годишния му юбилей е тази вечер от 18 часа на сцената на НЧ „Родолюбие”.

Подобни статии

Top