Наско Сираков вариант за шеф на БФС

Красен Кралев, Гошо Гинчев, Любо Пенев, Йордан Лечков, Лъчо Танев и Димитър Бербатов сочени за кандидати за поста на Боби Михайлов

Наско Сираков е сочен за един от кандидатите за следващ президент на БФС. Бившият спортен директор на Левски има дълъг стаж в централата, пише „Тема спорт“.

Сираков напусна футболния съюз в деня на провеждането на предишния конгрес. Преди това бе неизменно в екипа на Борислав Михайлов – бе член на Изпълкома, както и отговорник за мъжкия национален отбор.

Още вчера се завъртя името на министъра на спорта Красен Кралев като опция за поста. Не е ясно обаче дали той ще се съгласи да се кандидатира. Ако го направи и бъде избран, то за креслото му в Министерския съвет се спряга Илиана Раева. Възможно е пък Гошо Гинчев – съветник на Кралев, да получи номинации за поста.

Любослав Пенев бе опонент на Борислав Михайлов през февруари 2018 година, а в екипа му влизаше и Николай Илиев. Двамата вече изразиха позиция по оставката на Боби и няма да е никаква изненада, ако отново се кандидатират за президент и вицепрезидент.

Футболният мениджър Лъчезар Танев има сериозни контакти у нас и чужбина, така че няма да е толкова неочаквано да бъде кандидат или пък да подсили нечий щаб.

В сряда се считаше, че Атанас Фурнаджиев ще наследи Михайлов и ще води съюза до февруари 2022 година. В четвъртък обаче той обяви, че подава оставка, а вчера посочи, че засега не планира да се впуска в битка за шефското място. Михаил Касабов, който ще управлява временно БФС до Конгреса, категорично заяви, че няма апетити към поста.

Ще се кандидатира ли Йордан Лечков? Снощи Димитър Бербатов пусна изненадващ пост в социалните мрежи – публикува снимка с агента си Емил Данчев, на която пише „Вече 20 години работим заедно. Работим по следващите стъпки“. Дали пък не е свързано с БФС?

В същото време продължава и търсенето на нов национален селекционер, след като на Изпълкома бе приета оставката на Красимир Балъков.

Подобни статии

Top