Нася Димитрова е новият капитан на ВК Марица

Наставникът Иван Петков, Нася и Жана Тодорова в Пресклуб България преди старта на групите в Шампионската лига

Нася Димитрова ще е новият постоянен капитан на женския тим на ВК Марица (Пловдив). Тя замества на поста Радосвета Тенева, която това лято реши да сложи край на състезателната си кариера.

По време на мачовете от предсезонната подготовка в Турция и Румъния старши треньорът Иван Петков бе поверил капитанската функция на опитната хърватка Ана Гърбац, но след като нейният стил на игра и стилът на игра на отбора като цяло не успяха да си паснат добре, в началото на тази седмица класната разпределителка и пловдивският клуб решиха да се разделят по взаимно съгласие.

Нася Димитрова вече изведе като капитан шампионките в първия им мач от Националната волейболна лига – срещу Славия (София) в неделя, след което наставникът взе окончателното решение централната блокировачка да поеме ролята и занапред. 26-годишната националка играе вече трети сезон с екипа на Марица.

Пет дни преди първия мач на Марица (Пловдив) от новия сезон в Шампионската лига, старши треньорът на българския първенец Иван Петков, новият капитан на отбора Нася Димитрова и още една националка на „жълто-сините“ – либерото Жана Тодорова, ще се срещнат с представителите на медиите утре в София.

Пресконференцията е с начален час 11:00 на 15 ноември в Пресклуб България на националния стадион „Васил Левски“ в столицата.

В понеделник „жълто-сините“ заминават за Франция, където във вторник ще се изправят срещу френския шампион Безие (Безие) в първа среща от груповата фаза в най-престижната клубна надпревара на континента.

Подобни статии

Top