Нася Димитрова ще играе в румънския Динамо (Букурещ)

Емилия Димитрова отива на нейното място в турския ПТТ Спор (Анкара), Борис Халачев влезе в управата на БФВ

Волейболистката на Марица (Пловдив) Нася Димитрова ще играе през новия сезон в най-титулувания румънски отбор Динамо (Букурещ). Нася игра като преотстъпена в турския елитен отбор ПТТ Спор (Анкара) през миналия сезон.

Бившата волейболистка на Марица стана трикратна шампионка с отбора и три пъти триумфира в турнира Купа България.

Динамо (Букурещ) е най-успешният тим в Румъния с 22 титли в първенството и три пъти е печелил Шампионска лига. През миналия сезон гранда от Букурещ беше на второто място в класирането, преди първенството да бъде прекратено, заради пандемията от коронавирус.

Нася ще бъде съотборничка в новия си отбор с още две българки – Кристина Гунчева, която също е бивша състезателка на Марица и Мария Каракашева.

Трансферът на диагонала на Марица (Пловдив) Емилия Димитрова беше потвърден официално и тя ще играе в ПТТ Спор (Анкара) през новия сезон. Волейболистката вече подписа договор с новия си клуб.

Емилия Димитрова премина в Марица в началото на настоящата година. Тя се завърна след майчинство и помогна на тима да постигне историческите три поредни победи в груповата фаза на Шампионската лига. Тя спечели и шампионската титла с маричанки.

В ПТТ Спор (Анкара) през миналия сезон играха още две националки – шампионката с Марица Нася Димитрова и Гергана Димитрова.

Мениджърът на Марица (Пловдив) Борис Халачев стана част от ръководството на Националната волейболна лига. Председател на комисия ще бъде Атанас Гаров, а в ръководството освен Халачев влизат още – Александър Попов, Ивайло Цветков, Найден Тодоров и Станислав Николов. Комисията ще има за цел да привлече спонсори и да направи атрактивен продект Суперлигата при мъжете и жените.

„Ще се постараем първоначално да стабилизираме женското първенство, а след това и да се опитаме да го развием. До голяма степен идеите, които сме обсъждали съвпадат – да създадем един продукт, който да бъде лицето на българския волейбол на клубно ниво и респективно по този начин да намерим повече и по-големи рекламодатели, тъй като аз винаги съм казвал и продължавам да твърдя, че волейболът в България е най-добрия отборен спорт, а защо не да го направим и най-популярния спорт в България и като цяло. Полагал съм доста усилия в тази посока през последните 10 години работейки за ВК Марица и сега предвид ситуацията ще помагам и на българския волейбол като цяло. Това го приемам като една голяма отговорност и мисля, че няма да разочаровам. И силно вярвам, че нещата ще се получат и ще вървят в правилната посока“, заяви Борис Халачев.

Подобни статии

Top