Националите дебютират в Лигата на нациите навръх Съединението (СНИМКИ И ВИДЕО)

Лъвовете на Петър Хубчев гостуват на Словения тази вечер от 21:45 часа

Националният отбор на Бълга­рия ще стане част от история­та днес със своето участие в дебютното издание на Лигата на нациите. Турнирът, който има за цел да замени приятелските мачове, дава отличен шанс както на отборите от най-силните урни, така и на абсолютния аутсайдер за място на Евро 2020. За целта трябва да бъде спечелена първо групата, а след това и плейофната фаза в съответна­та дивизия. За „лъвовете“ това означава да изпреварят в крайното подреждане Словения, срещу която излизаме тази вечер, а също Норве­гия и Кипър.

Реално селекцията на Петър Хуб­чев няма какво да губи в надпрева­рата. Напротив, от този турнир може единствено да измъкне дивиденти. По традиция през последните годи­ни представителният ни тим рядко играеше контроли най-вече по чисто организационни причини. За това намекна и самият треньор. Сега „трикольорите“ имат гарантирани 6 двубоя с равностойни съперници, за да обиграят отбор най-малко за предстоящите евроквалификации. Освен това самата група е непред­видима и абсолютно всеки може да стане първи без да се приеме за сензация. И не е изключено раз­връзката да дойде в последните срещи именно поради тази причина. Затова е необходимо търпение, дори и ако началото е трудно.

В съблекалнята треньорският щаб се е постарал да събере най-доброто възможно, но картинката не е особено оптимис­тична, имайки предвид, че нито един роден играч не играе в първен­ство от Топ 4 на Европа. Да не гово­рим за контузените или онези, които все още са без отбор. И поради всички тези причини Хубчев се спря предимно на футболисти от вътреш­ния шампионат – едва 7 от общо 23-ма са легионери. И на прескон­ференция преди старта на турнира наставникът обяви, че никой не е сигурен за титулярното място и няма име, което да е основополагащо за отбора. Напротив – в момента България трябва да разчита най-вече на колектив.

Сред кандидатите за герои са и двама представители на пловдивските клубове – звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев и вратарят на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков.

Националите пристигнаха вчера в Любляна, дадоха пресконференция, а след това направиха и официалната си тренировка на стадион „Стожице“.

Подобни статии

Top