Националите на Босна и Херцеговина засипаха с похвали Ивайло Петев (ВИДЕО)

Българският специалист обаче не води отбора при загубата с 0:1 от Франция заради положителен тест за коронавирус

Националите на Босна и Херцетовина засипаха с похвали новият селекционер Ивайло Петев.

В сряда вечер тимът се представи много силно срещу Франция, независимо че отстъпи с 0:1 в световна квалификация. Седмица по-рано пък отборът направи 2:2 срещу Финландия. Българинът пропусна битката със световните шампиони, защото се оказа заразен с коронавирус. В негова подкрепа се изказаха звезди като Един Джеко и играещият в Милан Раде Крунич.

“Петев е най-добрият селекционер, когото съм имал. Той беше посрещнат по начин, който не заслушаваше. Тази вечер играхме за него”, заяви Крунич. Опитният Джеко също е впечатлен от нашенеца. “Съжалявам, че Петев не беше с нас, защото той ни подготви много добре за самия мач и ние го изиграхме по отличен начин. Ако той беше тук, щеше да ни даде допълнителни сили”, заяви нападателят пред Nova BH.

Сайтът Reprezentacija.ba пък отчита, че никой друг селекционер не се е радвал на такова признание досега и никога наставник не е бил хвален от футболистите. “Това може би не трябва да се приема като изненада, защото след Чиро Блажевич Петев е треньорът с най-голям опит, който е водил националния тим. Освен това той е специалист, чийто път винаги е бил труден”, пише изданието.

Подобни статии

Top