Националите се завърнаха от Грузия (ВИДЕО) - DC news

Националите се завърнаха от Грузия (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов и Кирил Десподов с подробности за катастрофата и за състоянието на Тодор Неделев

Националният отбор на България се завърна от Грузия. Там те претърпяха тежка катастрофа преди мача с домакините, като Тодор Неделев пострада сериозно и претърпя успешна операция на главата.

Временният селекционер Георги Иванов не говори пред медиите, а изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов и Кирил Десподов с подробности за катастрофата и за състиянието на Тодор Неделев, както и за настроението в отбора.

„Разбира се, че са незадоволителни резултатите, всички очаквахме минимум девет точки от тези мачове, излизаме с три. В случая не мисля, че футболът е на първо място, с оглед на това, което се случи“, обяви Христо Запрянов.

Той коментира актуалното състояние на Тодор Неделев, който пострада тежко при катастрофа на автобуса на тима в грузинската столица.

„Видях го вчера следобед, беше контактен, но доста сериозно упоен, защото става въпрос за много сериозна операция. Чу се с майка си и приятелката си, тя пътува утре, поели сме абсолютно всичко, пътуването и престоя ѝ. Трудно могат да се дават прогнози, но се очаква в следващите няколко дни да се пробва да стане и да започне да върви и да речем до една седмица да отиде в хотел и после да бъде транспортиран до София. Има няколко варианта – санитарни самолети, хеликоптери, в зависимост какво каже професорът, който извърши самата операция. Става въпрос за черепно-мозъчна травма и налягането при нормален самолетен полет може да причини усложнения“, каза той.

Запрянов коментира представянето на тима във вчерашния мач.

„За мен това, което направиха футболистите вчера, е геройство, с оглед на това, че на всички ръцете ни бяха в стъкла и кръв. Самият факт, че се стегнаха и изиграха този мач, и не го загубиха, за мен е геройство. Ако ме попитате по принцип дали равенство с Грузия е добър резултат, бих ви казал не“.

„Това е в компетенциите на Изпълкома, в момента се преговаря с различни имена и на следващото заседание на Изпълкома те ще бъдат обсъдени“, каза той относно търсенето на нов постоянен селекционер на тима след оставката на Ясен Петров.

„Тези работи, които се изписаха, че пет-шест човека сме играли симулативно, за да изгоним треньора, това са пълни глупости и не знам кой ги пусна“, заяви един от лидерите на националния отбор Кирил Десподов.

От началото на месеца България записа равенства със Северна Македония, Гибралтар и Грузия, както и тежка домакинска загуба от грузинците, след която селекционерът на тима Ясен Петров подаде оставка.

„Няма да правя оценка, защото не е моя работа, но бих дал слаба оценка. Най-вече трябва да се подобри това, че да се разбере, че когато играеш за България, трябва да играеш с чест и достойнство и да се биеш до последно. Ще опитам да почина 4-5 дни, да се отърся най-вече психически, дълъг лагер, лоши резултати, за финал катастрофа – направо катастрофирахме. Хората има право да хейтят, но като цяло ние българите сме прекалено големи хейтъри“, каза Десподов на летище София.

Играчът на Лудогорец коментира и катастрофата, при която сериозно пострада Тодор Неделев.

„Не е коректно да се говори, седях до него, аз успях да видя, че ни удря автобуса, той не можа и го удари. Снощи си говорихме малко с него, каза, че е добре и че му се прибира. Ние му обяснихме, че трябва да постои малко. Радваме се, че всичко мина много бързо, бяхме много притеснени, никой не е спал след тази случка, чакахме до сутринта да кажат дали всичко е наред след операцията. Добре е Тошко, надявам се, че всичко ще се оправи много бързо и ще се върне на терена“, обясни Десподов.

Подобни статии

Top