Националите тренират усилено в Крайстчърч преди гостуването на Нова Зеландия - DC news

Националите тренират усилено в Крайстчърч преди гостуването на Нова Зеландия

Българската общност обеща мощна подкрепа за решителния плейоф за влизане в Световна група I на Купа „Дейвис“

Националите на България по тенис тренират усилено преди гостуването на Нова Зеландия в плейофите за влизане в Световна група I на турнира за Купа „Дейвис“. При успех България ще постигне историческо класиране за Световна група I на надпреварата, пише официалният сайт на Българската федерация по тенис. Мачовете ще се играят на твърд корт на 4 и 5 февруари. Тенисистите провеждат тренировъчен лагер в Крайстчърч, където ще се проведе срещата с новозеландците.

Българският състав включва Димитър Кузманов (номер 192 в световната ранглиста), Александър Лазаров (номер 301), Александър Донски (номер 614) и Пьотр Нестеров (номер 768). Четиримата класираха отбора за предстоящия сблъсък. През миналата година България постигна победи над Парагвай и Южна Африка в София. Капитан на тима е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

Нова Зеландия ще разчита на сингъл на Аджийт Рай (номер 456 в световната ранглиста), Рубин Стейтъм (номер 476) и Киринпал Пану (номер 576). Според медиите в Нова Зеландия, 35-годишният Стейтъм ще играе със сигурност и в двата мача на сингъл. В началото на месец януари Аджийт Рай елиминира световния номер 95 Таро Даниел на турнира в Оукланд от категория ATP 250. На двойки домакините ще разчитат на изключително силни тенисисти в лицето на Майк Винъс (номер 16 в световната ранглиста на двойки) и Артьом Ситак (номер 132). Капитан на отбора на Нова Зеландия е Кели Евърндън.

През уикенда в Крайстчърч се очаква температурата около 30 градуса.

Българската общност също се готви усилено за да подкрепи националите по тенис. За българите на трибуните ще има отделен сектор, а те са си осигурили знамена и тъпан, за да окажат по-голяма подкрепа на националите. Очаква се между 30 и 50 българи да присъстват на трибуните. Освен тези в Крайстчърч, за мача ще пристигнат още българи от Оукланд, Уелингтън и други точки на Нова Зеландия.

Подобни статии

Top