Националите заминаха за Кипър, само Хубчев говори пред медиите (ВИДЕО)

„Лъвовете“ излизат за нова победа утре от 21:45 часа на стадион ГСП в Никозия

Националният отбор на България замина днес за Кипър за предпоследната си среща от турнира Лига на Нациите. От групата отпаднаха вратарят Пламен Илиев и крилото Кирил Десподов, а Благой Макенджиев от Черно море беше привикан за вратарския пост. Единственият футболист от пловдивски клуб е звездата на Ботев Тодор Неделев.

Националните пристигнаха точно в 12:35 часа на Летище София и в рамките на 10 минути преминаха паспортен контрол, без да коментират очакванията си пред медиите.

„Радвам се, че стана като традиция да отговарям на подобни въпроси – че работата беше доста концентрирана и сериозна. Смея да кажа, че сме постигнали нещо с този отбор. Всеки треньор разчита на нещо, а ние разчитаме на отборния дух, на връзката вътре в отбора. Разчитаме на колектива и това, че отсъстват някои, дава възможност на другите да играят. Доста сериозно се тренира.“

По повод отпадането на двамата играчи, които бяха в предварителния списък, треньорът отговори: „Може би отсъстващите са най-добрите в момента в България с тези качества. Но другите също притежават качества. Това, че отсъства един или друг играч, които притежават някакви качества, то заместниците им вероятно притежават други качества, обясни селекционерът“.

„По принцип всеки успех е важен. Да, победата в първия мач е допълнителен стимул за отбора. Радвам се на победата над Кипър в първата среща, но аз приемам като голяма радост всяка една победа на отбора“, допълни треньорът.

България има 9 точки и спори за 1-ата позиция в група 3 на Лига С на турнира с тима на Норвегия. Кипър е на 3-о място в групата с 4 точки. Срещата е утре от 21:45 часа на стадион ГСП в Никозия.

Подобни статии

Top