Националите заминаха за Украйна (ВИДЕО)

Ето какво заявиха селекционерът Ясен Петров и президентът на БФС Боби Михайлов преди приятелския двубой в Одеса и световната квалификация срещу Швейцария

Националният селекционер Ясен Петров говори пред медиите преди заминаването за Одеса, където предстои контролна среща с Украйна. След това „лъвовете” се изправят срещу Швейцария в световна квалификация. Специалистът заяви, че може да има обидени футболисти, поради факта, че не са попаднали сред избраниците му. Той обаче беше категоричен, че няма да говори с никого чрез медиите.

„И двата мача са много сериозни. Настроението е отлично. Надявам се на много добро представяне. Имайте предвид, че нашето желание е от всеки мач да извличаме максималното. Най-важното е да покажем добра игра. Какво ще стане, ще видим”, започна Петров.

„Засега сме 24 човека. Всички са добре. И другите отбори имат проблеми. Никога не се оправдаваме. Липсват играчи, които бяха на предния лагер. Костадинов едва ли ще играе срещу Украйна. Имаме и други планове. Ще направим ротации. Ще дадем възможност на голям брой играчи”.

„На този етап не сме говорили за нов договор. Най-важното е сега да покажем добра игра. За моя договор е най-малкото, за което мисля. 24 човека сме повикали. Не можем 35. Това сме преценили. При всички положения може да има хора, които да се чувстват обидени. Досега има 12 дебютанти при нас. Предполагам, че ще има и нови сега. Основната ни цел е да подмладим отбора. Трябват и опитни, разбира се. Младите обаче са болшинство”, добави той.

„За нас е цел. Искаме го. Трябва да вземем нещо в Швейцария. Това сме решили. Тези футболисти са при нас. Чрез вас няма да говоря с никого. Ако имам да кажа нещо на някого, ще е лице в лице. Не съм човек, който говори през медиите”, каза още селекционерът.

„Ние няма какво да губим срещу Швейцария. Бяха неприятни 12 минути срещу тях. В този двубой може да заявим себе си”, завърши Ясен Петров.

Сред пристигането си в Одеса президентът на БФС Борислав Михайлов сподели снимка с Йордан Лечков и Костадин Видолов.

„Пристигнахме в Одеса.

С Данчо Лечков и помощник-треньора на отбора Костадин Видолов говорим за мача с Украйна. Контролата ще е тежка, съперникът е класен, но ние сме подготвени. Очаквам момчетата да се раздадат на терена. Искам да видя характер и желание за победа. Резултатът е важен, разбира се, но по-важно в тази контрола е да видя качествена изява от всеки в отбора“, написа Боби под снимката.

Подобни статии

Top