Националната гимназия за сценични и екранни изкуства придобива помещения за ателиета

Гимназията придобива за управление недвижим имот за образователни нужди

От 14.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив ( пл. „Стефан Стамболов“ №1)  ще се състои кратка церемония, на която кметът на Пловдив Здравко Димитров ще връчи на директора на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив -Николай Томов документи, с които официално гимназията придобива за управление недвижим имот на ул. Филип Македонски“ 1 ет.2. за образователни нужди – (ателиета за практическо обучение).

Предложението за отдаването на имота бе внесено от кмета на сесия на  Общински съвет, който го одобри единодушно и процедурата вече е финализирана.

Припомняме, че това е решение на един дългогодишен проблем, свързан със затрудненията, които гимназията изпитва с малкия брой помещения, с които разполага за провеждане на учебна и производствена практика.

Училището, което е единствено в България,  имаше спешна нужда от разширение и обособяване на допълнителна база с възможност за провеждане на пълноценни и безопасни практически занимания. Гимназията се гордее с множество  творчески постижения в реализирането на проекти в професионални творчески институти – театър, опера и кино. Огромна част от завършилите ученици са вече утвърдени творци в различни сфери на сценичните и визуални изкуства. Обучението е насочено към подготовката на изпълнителски кадри за драматичен театър, куклен театър, опера, кино и телевизия и е със засилена практическа насоченост.

Подобни статии

Top