Националният оперативен щаб прекратява дейността си

Здравният министър в оставка и главният държавен здравен инспектор ще продължат да дават брифинги, но в понеделник

Националният оперативен щаб е разформирован, считано от днес. Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Националният оперативен щаб имаше за цел да организира и координира  действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19

Припомняме, че НОЩ беше създаден заради пандемията от коронавирус миналата година. Негов председател беше шефът на ВМА проф. д-р Венцислав Мутафчийски, а в състава му бяха проф. Тодор Кантарджиев, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, здравният министър проф. Костадин Ангелов.

През последните месеци НОЩ даваше традиционни брифинги в четвъртък сутрин.

По-късно пресслужбата уточни, че министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще продължат да информират обществото за разпространението на COVID-19  у нас, за противоепидемичните мерки и за всичко, свързано с ваксинационния процес.

Очаква се двамата да дадат брифинг в понеделник, 19 април.

Подобни статии

Top