Националното следствие разследва смъртта на Кристиян Московски

Трагичният инцидент,

при който загина 4-годишният син на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, от днес се разследва от Националната следствена служба, съобщи пресцентърът на Главна прокуратура. Делото е прехвърлено на следствието с постановление  на главния прокурор, по предложение на административния ръководител на Окръжна прокуратура – София и наблюдаващия прокурор.

Трагедия! 4-годишно дете загина на Боровец

Досъдебното производство е образувано на 02.02.2018 г. по реда на чл.212 ал.2 НПК с първото действие по разследването на разследващ полицай от ОД МВР София. Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието, за това, че на 02.02.2018 г., около 15.00 ч., в землището на курортен комплекс „Боровец“, област София, е причинена по непредпазливост смъртта на Кристиян Ивайлов Московски.

Припомняме, че момченцето загина при инцидент с моторна шейна, управлявана от баща му. Според първоначалната версия на разследващите най-вероятната причина за случилото се е, че шейната е попаднала на неравност на пистата.

Първоначалните и неотложни действия

са докладвани на Окръжна прокуратура – София, под чието наблюдение е започнало и се води досъдебното производство.

В хода на разследването са извършени пет огледа на местопроизшествие, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на труп, изискана е справка от „КАТ-ПП“ при ОД МВР София, възложени са оперативно-издирвателни мероприятия.

По делото ще бъдат разпитани голям брой свидетели и ще бъдат назначени множество съдебни експертизи, както и други действия по разследването, уточняват от прокуратурата. Част от тези действия изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни.

Подобни статии

Top