Наводнението: Над 100 сигнала в пожарната, огнеборци от Пазарджик на помощ

Болница без ток, наводнение в детски градини и подлези

До момента са получени над 100 сигнала, които се отработват от сили на пожарната, Общината и доброволци. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пловдив под вода, река потече на бул. „Санкт Петербург“ (СНИМКИ)

От РДПБЗН-Пловдив са отработени над 30 сигнала. Предислоцирани са два екипа на РДПБЗН-Пазарджик с 6 мотопомпи и шестима служители.

По специфична е ситуацията в Болница “Св. Каридат”, където на място работят два екипа, като има усложнена обстановка поради избила водопроводна тръба. Болницата е с прекъснато електроснабдяване и са предприети мерки за обезопасяване и извеждане на пациенти.

Екипи работят и в Онкодиспансера, подлеза на аптека “Марица”, подлеза на Чифте баня, подлеза на Пловдивският университет -1 ниво на Мол “Галерия Плаза”, има съобщения за закъсали автомобили по Кукленско шосе.

Припомняме, че около 14.00 часа в южната част на Пловдив падна краткотраен пороен дъжд, основно в кв. „Кючук Париж“. До 14:30 часа са получени 33 сигнала за наводнени обекти, от които по-характерни са за детските градини – „Вяра“, „Мечта“ и „Валентина“, подлеза на централна гара и подлеза на улица „Гладстон“. Съобщено е за 22 случая на наводнени мазета в приземни етажи на жилищни и обществени сгради.

Градушка над Пловдив, ледените зърна с големина от грах до лешник (СНИМКА)

За ограничавана на наводнението са включени 9 екипа от службите на гр. Пловдив и Сектор СОД, допълнително е създадена организация за събиране на свободния от дежурство състав и съседни районни служби. Няма опасност за децата от детските градини, няма пострадали и бедстващи граждани.

Подобни статии

Top