Най-честите грешки, които допускаме в грижата за зъби, коса и кожа

Редовността на грижите за изряден външен вид отстъпва пред нуждата тези грижи да бъдат качествени. В някои случаи твърде обилната грижа носи по-скоро негативен ефект, а в други – негативният ефект идва от некачествените или неправилни грижи.

И в двата случая най-видими са последствията върху зоните от тялото, които обгрижваме най-редовно – косата, кожата, зъбите, пише puls.bg.

Експертите посочват най-честите грешки в личната грижа за поддържане на косата, кожата и зъбите, които може да донесат противоположен на търсения ефект.

Миене на зъбите веднага след консумация на определени напитки

Факт е, че киселините и захарта в напитки като кафето, плодовите сокове и газираните напитки разрушават емайла на зъбите. Четкането им веднага след консумация на такива продукти обаче е нежелателно, защото то ще доведе до снемане на повърхностния слой на емайла, контактувал с въпросните съставки и буквално размекнат от тях.

По-добрата идея в случая е след консумацията им устната кухина да се изплакне с вода, а зъбите да се мият поне час по-късно, или преди консумацията на напитките.

Скачане в басейна със суха коса и кожа

Химикалите във водата на басейните са колкото ефективни срещу бактериите, толкова и вредни за косата и кожата. Преди влизане в басейна е добре да се мисли за косата и кожата като за гъби, които ще попият и задържат всички опасни вещества и замърсители от водата, ако са сухи.

Ако са предварително намокрени обаче, това няма да стане. И така – душовете е добре да се ползват не само след, но и преди влизане в басейна.

Прекаляване с шампоана

1 2

Подобни статии

Top