„Най-добър млад предприемач“ с план за следене на нарушители и горски пожари

Кирил Димитров е победителят от конкурса на Община Пловдив „Най-добър млад предприемач“ за 2017 година

Той впечатли журито с бизнес плана си за разработване на електрически безпилотен самолет, който може да лети от 3 до 10 часа, като обследва и наблюдава големи площи.

„В момента разработваме самолет, който да може да лети до 300 км/ч и който да се използва за преследване на нарушители по скоростни пътни артерии като магистрали. Нашият проект е от особена важност за наблюдение при възникнали горски пожари, каквито напоследък има през летните месеци.“, обясни победителят Кирил Димитров.

Церемонията по връчването на наградите се проведе снощи в присъствието на народни представители, кметове на райони, общински съветници и гости.

Голямата награда от 7 000 лева бе връчена от заместник-кмета Георги Титюков и кмета на район Западен Димитър Колев.

Проектът „Стая на емоциите“ на Теодора Пампулова спечели втора награда от 4 000 лева, както и специалната награда – радио реклама. Нейната идея е да създаде стая за деца от 0 до 18 години, където да работи по овладяване на силните детски емоции.

Двете трети места и по 2 000 лева бяха връчени на Мирослав Гаригов за бизнес плана му за разработване на специално мобилно приложение за туристи „Пловдив гайд“ и на Димитър Зангаров за развиване на фирма за фото и видео заснемане с дрон.

Тази година журито беше затруднено от наистина интересни проекти, сред които създаване на ресторант „Прозрение в тъмното“ на Евгения Христозова, храна на колела на Красимира Йовчева, академия за млади дами на Красимира Харалампиева, здравословно училище на Стефани Тодорова, велосипедни куриерски услуги на Иван Попов и други.

Конкурсът се организира за 9-а поредна година от дирекция „Спорт и младежки дейности“, а Община Пловдив е единствената в България, която провежда подобна надпревара на бизнес проекти на хора от 18 до 33 години.

Подобни статии

Top