Най-големият бик, най-големият бургер, елитни животни  и атракции на изложението „Стекспо 2019“

Най-големият бик от породата „Симентал“, тежащ над 900 килограма, ще видят

посетителите на изложението „Стекспо 2019“, което ще се проведе на  1 и 2 ноември в Международен панаир Пловдив. Това е единственият форум за месодайно говедовъдство в България  от такъв мащаб.

Неговото четвърто издание ще събере професионалисти в сектора на животновъдството, фермери, ресторантьори, топексперти от Европа и САЩ.

На изложението ще има близо сто елитни животни от различни породи, като „Абердийн Ангус“, „Херефорд“, „Лимузин“, „Гаскон“, „Симентал“, „Шароле“, „Кианина“, „Маркиджана“, „Пиемонт“, и кръстоски, заявиха от Асоциацията  за развъждане на месодайни породи говеда в България /АРМПГБ/. Тя организира „Стекспо“ с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите.

За първи път ще бъдат показани и  овце със съдействието на Асоциацията  за развъждане на породата “Лакон” в България, която е съорганизатор на събитието. Тя представя овце от млечно направление, част от най-елитните чистокръвни животни от породата. За първи път идват и овце от единственото в България  чистопородно стадо „Съфолк“.

В програмата на „Стекспо 2019“ са включени много лекции за хранене и размножаване на животни, поддържане на пасища, биотехнологии в животновъдството, приложение на Интернет и управление на фермата, както и открит урок за подготвяне на елитни екземпляри за изложби и аукциони, съобщиха от АРМПГБ. Сред лекторите са известни чуждестранни специалисти.

1 2

Подобни статии

Top