Най-големият и първи по рода си Исторически парк в света отваря врати в България

Всеки посетител ще може да се докосне до бита, културата, обичаите и да надникне в къщите, в които са живели нашите предци

Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този тип в света вече е факт и ще посрещне първите си посетители на 22-ри юни с мащабно откриване.

Разположен в завършения си вид на над 700 дка площ на 33 км от град Варна, Исторически парк ще представи на всеки посетител интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация.

С грандиозна културно-развлекателна двудневна програма, включваща народни танци, музикални изпълнения, занаяти, ритуали, обичаи, бойни демонстрации, игри и надсвирвания ще бъде отворен входа към Исторически парк.

Празникът ще отбележи и едно второ значимо за българската история и дух събитие – първият Национален ден на българския фолклор.

На 22-ри юни се открива първият етап от изграждането на Исторически парк с епохите  халколит, неолит, траки, славяни, прабългари.

Всеки посетител ще може да се докосне до бита, културата, обичаите и да надникне в къщите, в които са живяли нашите предци. Входът на Исторически парк представлява средновековна крепост, а след него посетителите ще могат да надникнат в къщите от епохите на неолит, халколит.

Пътешествието за тях ще продължи през тракийски период с посещение на тракийски дворец. В непосредствена близост до него са изградени три гробници, които ще представят детайли от живота на древните траки. Исторически парк ще очарова и с древни славянски и прабългарски селища.

Аниматори, облечени в антично облекло, ще допринесат за допълнителна автентичност на представените епохи с интригувущи разкази за представените епохи.

Церемонията по официалното откриване ще започне в 11 часа на входа да Исторически парк на малка сцена, предшествана от дефиле на персонажи в автентично облекло.

1 2

Top