Най-известното музикално куче в Пловдив разходи потомството си по Главната (СНИМКИ)

Спомняте ли си Моцарт?

Не известният композитор, а цигуларят, облечен като Волфганг Амадеус и радващ минувачите по Главната улица на Пловдив. Цигуларят, станал атракция не само за града под тепетата, но и за цяла България, канен на всякакви тържества и сватби.

Сигурно го виждате почти всеки ден при хубаво време, докато продължава да радва пловдивчани с виртуозните си изпълнения в центъра. Вече не в ролята на Моцарт, а като себе си, заедно с любимото и особено музикално куче Тера. Прекрасната му приятелка от особено любвеобвилната порода Голдън ретривър редовно пее с него, докато той свири, а хората се спират при двамата, за да я погалят.

Само преди няколко месеца Тера, която се превърна и в най-известната реклама на Европейската столица на културата, увита със знаменитото шалче с емблемата на Пловдив 2019, стана майка на шест невероятни мънички голдънчета.

Точно на 15 януари „таткото“ – Георги Димитров, се похвали във Фейсбук профила си с голямата радост.

Днес бебетата на Тера вече са почти 5-месечни игриви голдън ретривъри, които често обикалят центъра на Пловдив с Жоро, любимата му и техните приятели. Вчера те отново бяха атракция по Главната.

Шестте златни кученца и майка им Тера привлякоха вниманието на минувачите, които пък се спираха да ги галят и да им се радват. След това те се разходиха из Стария град и стигнаха чак до Античния театър.

Снимки: Личен архив на Георги Димитров

Top