Най-малко 22 са жертвите на експлозията в хотел в центъра на кубинската столица Хавана - DC news

Най-малко 22 са жертвите на експлозията в хотел в центъра на кубинската столица Хавана

Експлозия на газ е най-вероятната причина за инцидента

Най-малко 22 са жертвите на експлозията в луксозен хотел в центъра на кубинската столица Хавана. Ранените са над 70.

Почти цялата фасада на сградата липсва, нанесените щети са огромни. В ход е операция по издирване на евентуални затрупани под отломките.

В сградата е имало персонал, който се е подготвял за предстоящото отваряне за гости, планирано за 10 май. По време на пандемията хотелът е ремонтиран и почти напълно обновен.

Експлозия на газ е най-вероятната причина за инцидента. Мястото беше посетено от президента на Куба. Хотелът, който разполага с 96 стаи, е сред най-луксозните в Хавана.

В него са отсядали звезди като Мадона, Бионсе, Мик Джагър и други.

Припомняме, че малко след 11:00 ч. местно време вчера от петзвездния хотел „Саратога“ в кубинската столица се издига облак от прах и дим, след като взрив, вероятно причинен от изтичане на газ, откъсва големи части от фасадата и избива прозорците.

Първите четири етажа на историческото заведение, в което не е имало гости заради предстоящ ремонт, са изпотрошени от експлозията. Няколко автомобила в близост до хотела са унищожени.

Първоначалните данни сочат, че експлозията е причинена от изтичане на газ, съобщават от президентството в Tуитър. Оттам уверяват, че не става дума за бомбен атентат, а за нещастен случай.

http://

Източник и снимка: БНТ

Подобни статии

Top