Най-нашумелият руски фотограф Сергей Борисов за първи път пред пловдивска публика

Негови творби от 2018 г. ще бъдат показани в рамките на Европейска столица на културата

За първи път наричаният често „летописец на Московските и Санкт Петербургските ъндърграунд сцени“ и „прославилият Москва и нейната бохема“ Сергей Борисов ще бъде представен пред пловдивска публика от 2 ноември до 5 декември тази година като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Мястото, което творецът избра за представяне на първата си изложба в града под тепетата е новото място за култура СКЛАД в Тютюневият град, ул.“Екзарх Йосиф“ 16, ет. 2.

Тази вечер в 18.00 часа ще бъдат показани 62 фотографии, които включват и снимки, правени от Сергей Борисов непосредствено преди изложбата му в България. Публиката ще може да види за първи път „Отчаяни автори на графити“ (2018) и „Уличен танц“ (2018).

Наред с тях ценителите ще видят и цялата палитра от изкуството на Сергей Борисов, както и едни от най-известните му снимки. Именно неговият гении за създаването на „икони“ на времето го прави един от най-търсените фотографи в Русия. „Залез“ (1985) и „Акробат“ (1993), „Па дьо дьо“ (2016) несъмнено се превръщат в символи на своята епоха.

Куратор на изложбата е Катрин Борисофф, дъщеря на твореца и директор на фондация RuArts.

Изложбата се представя и в контекста на отбелязването през 2019 г. на 30 годишнината от падането на Берлинската стена и знаковите събития от времето на гласността и перестройката, довели до нейното разрушаване.

Подобни статии

Top