Най-сетне: „Добростански бисер“ посреща първите си посетители

Едно от пещерните бижута на Родопите ще отвори врати отново за посетители.

Откриването на пещерата „Добростански бисер“, която повече от две десетилетия беше затворена за туристи  е утре, когато официално честваме Деня на труда. Събитието е от 11 часа и  ще бъде съпътствано с родопски гайди и любими родопски песни.

Първите посетители  ще могат да разгледат подземния свят на пещерата напълно безплатно. Входът ще бъде свободен за деня на откриването до 13 ч.

Желаещите да се качат от Асеновград ще могат да го направят с безплатен превоз, осигурен от организаторите. Автобусът тръгва  в 9:30 ч. от паркинга на хотел „Асеновец”.

Най-новият туристически обект ще работи от петък до неделя в часовете от 9 до 18 часа. През останалите делнични дни пещерата ще се отваря за организирани групи не по-малко от 20 човека с предварителна заявка в Общинско преприятие „Туризъм”.

„Добростански бисер“ става част от туристическите атракции на Асеновград

Билетът е на цена от 5 лева за възрастен и 4 лева за ученици, студенти и пенсионери. Толкова ще плащат и членовете на група  над 8 души. Ценовият пакет включва и семеен билет от 12 лева.

Обикновена беседа ще струва 10 лева, а специализираната  и тази на английски език ще са с два лева по-скъпи.

Пещера „Добростански бисер” е една от дванайсетте социализирани пещери в България и е петата, отворена за туристи в Родопите. Вече повече от година тя се стопанисва от Община Асеновград чрез ОП „Туризъм”.

Подобни статии

Top