Най-старият столичен клуб Славия стана на 107 години! (ВИДЕО)

Вижте поздрава на футболистите, Венци Стефанов цитира Тодор Живков

Най-старият столичен клуб Славия днес отбелязва 107-ата годишнина от създаването си. Събитието е станало в района на Руски паметник. „Белите“ са печелили седем пъти шампионската титла на България и осем пъти купата на страната.

Поради извънредното положение днес няма да има тържествено честване на рождения ден на „белите“.

„Ние сме най-старият клуб в България, но хайде, нека да го броим столичен. Единствено Славия има документи от първия ден на съсздаването си. Горд съм от тази достолепна възраст на отбора ни. Аз съм от 26 години начело на клуба. Всички от ръководството искаме да оставим и след нас Славия така бяла и така чиста“, заяви Стефанов пред БНР.

Пред Gоng.bg той цитира и Тодор Живков, като заяви, че настоящият момент с пандемията от коронавируса е доста добър за „приземяване“ на редица футболни управници в България.

Ето какво написаха от клуба на официалната си страница:

„На 10 април се навършват 107 години от основаването на клуба. Това се случва в момент, когато всички по света се намират в изключително затруднена ситуация. Надяваме се успехите ни отново да станат неизменна част от ежедневието след нормализиране на положението. Преживели сме множество предизвикателства и трудности, които са ни дали мотивация и са ни направили по-силни. Очакваме отново да видим на стадион „Славия“ нашите верни фенове и приятели. Честит празник и само Славия!“

Подобни статии

Top