Най-желаната специалност в ПУ е „Право“, по 15 кандидати едно място в „Психология“

6948 кандидат-студенти се включиха в кампанията за прием на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“

Най-желаната специалност в кандидат-студентската кампания на ПУ „Паисий Хилендарски“ тази година се оказа „Право“. Тя оглавява Топ 6 на най-предпочитаните от кандидат-студентите специалности. 541 души са писали юридическата специалност, редовно обучение, държавна поръчка като първо желание, като от тях 343 са жени и 198 мъже. Те ще се борят за 110 места, разпределени по равно и за двата пола.

На второ място, според  първото желание на кандидатите, е специалността „Предучилищна и начална училищна педагогика“, задочно обучение, държавна поръчка. Тя е посочена от 534 души. Местата в нея са 50.

Третата позиция е за „Софтуерно инженерство“,  редовно обучение, държавна поръчка с 373 първи желания. Приемът в нея е 90 места.

„Предучилищна и начална училищна педагогика“, редовно обучение, държавна поръчка е посочена като първо желание от 337 кандидати, което й отрежда четвърта позиция. В нея ще бъдат приети 100 души.

На пето място по посочвания като първо желание от 286 кандидати е специалността „Психология“, редовно обучение, държавна поръчка. В нея ще бъдат приети 60 от тях.

Шестата позиция е за специалността „Национална сигурност“, редовно обучение, държавна поръчка, която присъства като първо желание в документите на 219 кандидати. Обявеният прием в нея е 20 места.

Най-често заявяваната специалност в подадените документи е „Маркетинг“, редовно обучение, държавна поръчка. За нея ще кандидатстват 1311 души. Следващата специалност по броя на заявяванията – 1177 пъти, е „Бизнес мениджмънт“, редовно обучение, държавна поръчка. На трето място по този признак е „Психология“, редовно обучение, държавна поръчка. Тя е заявена от 1070 души. На четвърто място се нарежда специалността „Право“, редовно обучение, държавна поръчка. Посочена е в документите на 1042 кандидат-студенти. Специалностите „Национална сигурност“ , редовно обучение, държавна поръчка и „Икономика и бизнес“, редовно обучение, държавна поръчка са заявени съответно 1022 и 1021 пъти, сочи анализът на данните.

1 2

Подобни статии

Top