Найден Павлов и кандидатите за народни представители от листата на ПП АБВ подариха Патриотичен календар на културни институции в Асеновград

Патриотичен календар, който ПП АБВ издава всяка година беше подарен на Историческия музей в града и екипа на библиотеката

Водачът на листата на ПП АБВ в 17 МИР Найден Павлов и кандидатите за народни представители Десислава Топалова, Светозар Пейков и Димчо Темелков поднесоха календар с бележити дати и имена от българската история в Асеновград . Традиционният Патриотичен календар, който ПП АБВ издава всяка година беше подарен на Историческия музей в града и екипа на библиотека „Паисий Хилендарски”. В подкрепа на кандидатите за народни представители от областната листа на ПП АБВ , по време на обиколката,  беше и председателят на партията Румен Петков.

Календарът започва с цитат от предисловието на Паисий Хилендарски към „История Славянобългарска“. Първият месец е март, а първата бележита дата – 3 март, на която България извоюва своята свобода.

„Това не е политика и предизборна агитация. Целта ни е да създадем условия младото поколение да придобие осъзната обич към родината си и родния си край“, коментира Димчо Темелков, който повече от 20 години работи и жиее в Асеновград.

В градската библиотека  „Паисий Хилендарски” Румен Петков, заедно с водача на листата Найден Павлов и кандидатите за народни представители от листата на ПП АБВ  се запознаха с възможностите, които предлага средището  за развитие на култура и образование.

„Сред приоритетите на АБВ е опазването на културното наследство и развитие на стратегия за културата, защото ние сме пренебрегнали до голяма степен културното ни наследство”, коментира водачът на листата Найден Павлов. С библиотечните служители в Асеновград кандидатите за народни представители обсъдиха нуждата от все повече читатели и за това колко силно влияние оказва образованието на поколенията.

„Умните хора трябва да стоят на правилното място и те да са тези, които повдигат нивото на образованието”, коментира, в подкрепа на областната листа на ПП АБВ, Румен Петков.

Председателят на ПП АБВ дари на градката библиотека в Асеновгра екземпляри от историческата импресия  на Константин Косев „България под въздействието на  геополитиката” и книгата на Антон Дончев и Васил Гюзелев „Дълг и чест хан Тервел”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Подобни статии

Top