Назарян и Милов на полуфинал на Европейското по борба (ВИДЕО)

Двамата българи с по две победи при класиците в Будапеща до момента

Едмонд Назарян и Кирил Милов стигнаха полуфиналите на Европейското първенство по борба, класически стил в Будапеща. И двамата постигнаха две победи до момента.

Назарян, който е №1 в Европа от 2020, се наложи на старта в категория до 60 килограма над унгареца Ерик Торба, пети на Мондиал 2021, с 8:1, а на четвъртфиналите се справи и с украинеца Жора Абовян – 3:1. За място на финалите по-късно днес Еди ще спори с арменеца Геворг Чарибян, пети от световното през 2021.

Милов също бе убедителен при 97-килограмовите. На старта световният и европейски вицешампион прегази унгареца Роберт Ерсек с 10:1, а на четвъртфиналите преодоля и Феликс Балдауф. Норвежецът получи контузия по време на срещата и се отказа при 1:2 за нашия борец. Така на полуфиналите Милов ще срещне Владен Козлюк (Украйна).

При 72-килограмовите Дейвид Димитров стартира с успех над Хаавард Йоргенсен (Норвегия) с 3:1, но на четвъртфиналите бе спрян от азера Улби Ганизаде – 5:13. Ако противникът му стигне финал, носителят на златния пояс „Никола Петров“ за 2021 ще продължи в репешажите за бронза. От надпреварата отпаднаха Иво Илиев (67) и Росиан Дермански (82).

Полуфиналите започват от 17:45 часа. Финалите са от 19:00 часа, в които ще има двама наши представители в битка за бронза. Айк Мнацаканян ще спори с Антонио Каменжасевич (Хърватия) в категория до 77 кг. А Йоан Димитров, след като преодоля репешажите при 87-килограмовите след 3:1 над турчина Башар Метехан, ще спори за отличието с азера Ислам Абасов.

Подобни статии

Top