Назначават двама юристи и служител хуманитарни дейности в община Асеновград

Новите служители са назначени по програма „Старт в кариерата“

Нови трима души започват работа в община Асеновград до дни. Двама от тях ще бъдат назначени на длъжност юрист,  а третият ще бъде част от отдел „Хуманитарни дейности“ в администрацията.

Новите служители са назначени по програма „Старт на кариерата“.  Те са млади хора до 29 години, с висше образование, но  без стаж по специалността. Условието е да са  регистрирани в Бюрото по труда, уточниха от управата на града.

Програмата “Старт на кариерата” дава шанс на млади висшисти да започнат работа и да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност.  Одобрените кандидати ще получават от държавата заплата в рамките на няколко месеца.  По програмата се поемат и дължимите от работодателя осигуровки, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишният платен отпуск и болничните.

Община Асеновград е одобрена и ще получи финансиране  от  1, 7 милиона лева и по проект „Обучение и заетост“  на  ОП „Развитие на човешките ресурси“. 47 души ще си намерят работа за срок от две години. Те ще получават минимална работна заплата като работници по поддръжка на различни обществени сгради в общината.

Реализацията на двата проекта започва в началото на тази година.

Подобни статии

Top