Назначиха полицейски шеф от Асеновград за шеф на столичния КАТ

Засега шефът на „Охранителна полиция“ в РУ-Асеновград Тенчо Тенев е назначен временно на поста

Шефът на отдел „Охранителна полиция“ в РУ-Асеновград Тенчо Тенев е назначен временно за началник на столичния отдел „Пътна полиция“, съобщиха от Института за пътна безопасност с писмо до медиите. Ето какво пише в писмото:

TЪЖНА ВЕСТ
ЗА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ

  В Института за пътна безопасност постъпиха десетки сигнали от гневни пътни полицаи за малоумното решение на министъра на вътрешните работи за назначаването от днес на лицето Тенчо Тенев за началник на столичния КАТ.

  Г-н Рашков, Вие ще бъдете първият министър на вътрешните работи, който ще вдигне на бунт пътните полицаи. Вашето решение да назначите за шеф на КАТ доказано некомпетентен и опасен човек показва, че за вас професионализмът, честта и достойнството не означават нищо.

  Г-н Рашков, вие не сте този, за който се представяте пред българското общество. С това си ваше действие Вие доказвате, че служите на чужди интереси и корупционни практики. На фона на пълния транспортен хаос, който цари по българските пътища, с тази ваша заповед вие утвърждавате лобистки и престъпни практики.

  Институтът за пътна безопасност настоява незабавно да преразгледате своето решение, за да успокоите както пътните полицаи, така и българското общество.

От Института изпратиха и снимка на заповедта за временното назначение на Тенев на поста началник на КАТ в столицата.

На въпрос на DCNEWS, отправен до пресцентъра на МВР, оттам потвърдиха за назначението и уточниха, че то е временно, тъй като досегашният шеф на столичния КАТ бил в дълъг болничен.

Арестуваха шефа на Охранителна полиция в Асеновград Тенчо Тенев

Припомняме, че около името на Тенчо Тенев скандално се разшумя, след като през май тази година от окръжната прокуратура в Пловдив повдигнаха срещу него обвинение за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси. На 12 май от прокуратурата обявиха, че Тенев е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив.

Прокуратурата за ареста на Тенчо Тенев: Превишил е властта си

Подобни статии

Top