Назначиха Радослав Начев за шеф на Специализираните полицейски сили

Начев е назначен на поста считано от 18 юни, днес той бе представен на отряд „Сигма“

Назначиха бившия шеф на КАТ – Пловдив Радослав Начев за началник на сектор  „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР – Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на пловдивската дирекция.

Начев е назначен на поста считано от 18 юни. Днес той е бил представен пред служителите в сектора от зам.-директора Петър Тодоров и началника на отдел „Охранителна полиция“ Костадин Костов.

Припомняме, че Начев беше освободен от поста си началник на КАТ през 2015 година, след пътния инцидент на бул. „Никола Вапцаров“ в Пловдив, при който загина пешеходец. Няколко дни след трагедията, заради това, че виновният водач Милан Дивеков не е бил задържан от полицията веднага след катастрофата, а е вписан само като свидетел и не му е взета проба за наркотици веднага, главният прокурор тогава Сотир Цацаров подаде сигнал до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. След това писмо тогавашният директор на пловдивската полиция Пламен Узунов подаде оставка, а Радослав Начев беше отстранен от поста и на негово място бе назначена Николина Джамбова.

Междувременно Начев бе преместен на работа в Специализираните полицейски сили.

Снимка: Община Пловдив

Подобни статии

Top