НБ "Иван Вазов" посреща книгата на Наталия Георгиева „Мисъл в пет минути самота“ - DC news

НБ „Иван Вазов“ посреща книгата на Наталия Георгиева „Мисъл в пет минути самота“

„Мисъл в пет минути самота“ е дебютната й стихосбирка

Oт 18.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена книгата на Наталия Георгиева „Мисъл в пет минути самота“.

Наталия Георгиева е родена в Ловеч. Завършва Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ със специалност „Психология“.

„Мисъл в пет минути самота“, излязла през 2021 г., е дебютната й стихосбирка. Определят я като ескизи на душата, които изграждат впечатлението за случващото се в човека и около него.

Стиховете въплъщават духовното търсене на твореца, което се усмирява в пет минути самота. Душата е разголена, противоположните емоции са потънали в тишина, копнежът по хармонията взема връх над страданието.

Това събитие се осъществява със съдействието на Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишна целева субсидия за подпомагане на дейността на държавни, общински и регионални институти за създаване и разпространение произведения на изкуството и културата, както и за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство“ /финансовото подпомагане компенсира част от вече заплатени разходи за електрическа енергия на организацията/.

 

 

 

 

Top