Не ни се размина: Първи случай на COVID-19 в Асеновград

Болница Асеновград

Заради случая на коронавирус в 15 часа ще има извънредно заседание на кризисния щаб в общината

Мъж на 49 години е дал положителна проба с PCR тест за коронавиус, информираха от Областния кризисен щаб. Той е бил приет със симптоми на пневмония и температура, първият му направен тест е бил отрицателен. При втория обаче, резултатите са потвърдили, че е заразен с COVID – 19.

При приема мъжът е бил изолиран  в Първо Вътрешно отделение в асеновградската болница. След потвърденият резултат е настанен в КОВИД отделението на МБАЛ -Асееновград. В момента мъжът се намира в добро общо състояние.

Случаят е от днес. Взети са всички мерки, пациентът е изолиран, така че към момента нямаме основание за притеснение на медицинския персонал, каза областния управител Дани Каназирева.

Заради случая на коронавирус в 15 часа ще има извънредно заседание на Общинския кризисен щаб, за да се уточнят контактните лица на пациента.

 

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Еми написа:

    да се затегнат проверките и мерките в магазините за маски и за струпване на хора и по парковете защото почти никой не ги спазва в Асеновград ,много се отпуснаха хората мислеха че ще им се размине

Top