Туристи, не остана: „Добростански бисер“ отваря през юни

Обектът край Асеновград ще приема посетители от 5 юни за Световния ден на околната среда

Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград е в готовност да посреща туристи от месец юни. Обектът ще отвори врати на 5 юни за Световния ден на околната среда. „Очакваме висока посещаемост през този сезон. Убеден съм, че загубите заради по-късното отваряне ще бъдат възстановени. Пещерата ще приема посетители при строго спазване на всички противоепидемични мерки и изисквания, съгласно заповедта от Министерството на здравеопазването. Очакваме и апелираме най-вече българските туристи да посетят „Добростански бисер“. През миналата година пещерата бе посетена от около 3 500 туристи„, разказа по този повод директорът на ОП Туризъм към община Асеновград Димитър Кирков.

По думите му обектът отваря със закъснение от един месец в сравнение с предишната година заради създалата се епидемична обстановка и наложените ограничителни мерки. Обичайно обектът приема туристи ежегодно от 1 май до 1 октомври. „Добростански бисер“ работи с посетители в петък, събота и неделя и на всички празници – от 09,00 до 18,00 часа. В делнични дни туристическият обект ще приема посетители само по предварителна заявка за групи, състоящи се от не по-малки от 15 души. Промяна в цените на входните такси няма да има.

Във връзка с епидемичната обстановка и разпорежданията от Министерството на здравеопазването, предстои да бъде определен ограничителен режим на посещение. В обекта наведнъж ще се пропускат допустим брой хора. Непосредствено преди отварянето за туристи, в пещерата и по пешеходния маршрут ще бъде извършена профилактика. Ще се почистят и маркират горските пътеки, достигащи до обекта. Ще се обновят указателните и насочващите табели.

Подобни статии

Top