Не откриха Боян Петров в Лагер 2

Спасителите стигнаха до Лагер 2

Алпинистът Боян Петров не беше открит и във втори височинен лагер под връх Шиша Пангма, остава надеждата той да се намира в някоя ниша и да не е видян от хеликоптерите. Това казаха пред „Хоризонт“ от екипа на българина. От хеликоптерите беше видяно, че там има две палатки, но по-късно, когато на мястото стигнаха спасителите по земя, откриха палатките празни.

Няма палатка в Лагер 3 на алпиниста Боян Петров

За програма „Хоризонт“ на БНР Деян Петков от екипа на Петров съобщи, че хеликоптерите не са открили палатката на българина на трети лагер:

„Означава две неща – или е слязъл надолу към Лагер 2, или вятърът я е издухал“.

Петков опроверга появилата се по-рано информация, че хеликоптерите са забелязали подозрителен обект по маршрута:

„Нищо не са забелязали. Говорих с пилота, той категорично отрича. Имало е нещо, което са забелязали, върнали са се втори път да го разгледат, но се е оказало скала. На борда на хеликоптера има много опитен алпинист, който знае къде да гледа и какво.“

Откриха подозрителен обект при издирването на Боян Петров

В мащабната спасителна операция в Хималаите участват над 100 китайски спасители, шерпи, алпинисти, както и два непалски хеликоптера. Утре се очаква спасителите да стигнат до самия връх. В момента хеликоптерите са в Катманду. При облитането са направени снимки, на които ще бъде направен обстоен преглед.

Снимка: Монитор

Подобни статии

Top