Не пуснаха в чужбина шофьора, убил таксиджия на моста на Адата в Пловдив

Съдът потвърди забраната за 23-годишния Александър Димитров да напуска страната

Шофьорът, убил таксиджия на моста на Адата, няма да може да отиде на работа в чужбина. Това постанови пловдивският окръжен съд днес по време на разпоредителното заседание по делото срещу 23-годишния Александър Димитров, който погуби живота на таксиметровия шофьор Димитър Боев от Първенец.

Тежката катастрофа стана на 2 август 2019 г. на кръстовището на моста на Адата откъм бул. „Северен“. Младият шофьор – тогава на 21 години, управлявал лекия автомобил БМВ с в пияно състояние – с 1,91 промила алкохол и след употреба на кокаин. На всичкото отгоре пияният и дрогиран водач, който нямал и шофьорска книжка, карал със 101 км/ч., не спрял на пътен знак за път без предимство и се забил в идващия насреща таксиметров автомобил „Дачия“. Таксиджията загинал на място.

Окончателно: Шофьорът, обвинен за смъртта на таксиджията от Първенец остава за постоянно в ареста

Днес в съдебната зала стана ясно, че делото ще се гледа по общия ред, с разпит на свидетели и вещи лица. Първото заседание по него ще бъде на 19 февруари от 9.00 ч., когато ще бъдат разпитани първите 10 свидетели. Останалите, ще бъдат призовани следобяд на същия ден, а вещите лица ще бъдат изслушани в друго заседание, поясни председателят на съдебния състав Веселина Семкова.

Шофьорът, убил таксиметровия шофьор от Първенец остава в ареста! Карал пиян, дрогиран и без книжка

1 2

Подобни статии

Top