Недоносено бебе от Пловдив получи голяма подкрепа, за да порасне

Малкият Калин вече наддава нормално, след водна терапия и индивидуална програма за работа вкъщи

Редовно в училище учителките питат децата: „Кое тежи повече – 1 килограм памук или 1 килограм желязо?“. Същият въпрос можем да си зададем за малкия Калин. Който е наистина много малък. Дали неговата силна усмивка „тежи“ повече отколкото него самия…?

Кики, както се обръщат към него майка му Велина и татко му Калоян, се ражда с тегло малко повече от килограм. Но още с първата си глътка въздух, малчуганът показва на всички в болницата, че е готов да се бори… и то с усмивка.

Мъникът прекарва два месеца в отделението за недоносени бебета на „УМБАЛ-Пловдив“ и заедно с целия медицински персонал и любовта на семейството си, се бори да наддаде килограми, за да може най-после да се прибере вкъщи.

След изписването от неонатологията,

Велина, Калоян и Кики най-после могат да бъдат истинско семейство. За тях борбата, обаче, продължава, тъй като на момченцето все още не е онова пухкаво бебе, което би трябвало да бъде на двумесечна възраст.

В продължение на 6 месеца, тримата заедно правят всичко по силите си, за да може бебчето да започне да се храни нормално. Но задачата се оказва прекалено трудна – малкият наддава с не повече от 100 грама на месец.

1 2

Подобни статии

Top