Недостиг на пари бави ремонта на Хуманитарната гимназия - DC news

Недостиг на пари бави ремонта на Хуманитарната гимназия

Общината е поканила изпълнителя да представи документите и да се сключи договорът

Липсата на средства е вероятната причина фирма „Трейс“, която бе избрана да направи ремонта на Хуманитарната гимназия в Пловдив, да се откаже от поръчката. Това каза пред журналисти днес кметът Здравко Димитров, като уточни, че общината е поканила изпълнителя на нова сграда на ОУ „Княз Александър І“ и чака фирмата да представи документите и да сключат договора. „Надяваме се това да се случи до седмица – две“, допълни кметът.

Родители обезпокоени за строежа на пловдивско училище

По повод срещата с училищните настоятелства на Математическата гимназия и ОУ „Драган Манчов“, главният архитект на общината Димитър Ахрянов припомни, че общината е кандидатствала за средства по ПВУ за разделянето на двете училища.

„Не сме спирали да работим за разполагането на Математическата гимназия на терена до хотел SPS, сега изготвяме и промени в Общия устройствен план, за да може теренът да е по-лесно достъпен.  Сумата за голям кампус на гимназията обаче е сериозна. На срещата постигнахме съгласие да предприемем действия да обявим архитектурен конкурс за сграда на Математическата гимназия до хотел SPS, като необходимите средства ще се заложат в общинския бюджет“, добави арх. Ахрянов.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top